THE CASE FOR CHRIST

Vrijdag, 1 Februari, 20 uur | Friday, 1 Feb 2019, 20:00

 GC de Kam
 Beekstraat 172, 1970 Wezembeek-Oppem

Tickets
– ticket: 4 euro
https://www.dekam.be

The true story of an investigative journalist – and avowed atheist – who applies his skills to disprove the Christian faith of his wife…with life-altering results.  

Lee Strobel is a court report for a large newspaper, the Chicago Tribune. He knows from experience that convincing evidence doesn’t always lead to the right conclusion. As an atheist he has reached the conclusion that the story of Jesus is fable. When his wife comes to faith he begins to search for the truth. What is really known about Jesus? He interviews thirteen top scholars with expert knowledge on the subject; among them theologians, New Testament scholars, an archeologist, a psychologist and a doctor. In this documentary he lays out the facts and lets the viewers make their own judgment as if they are members of the jury.

Original Version (English), Dutch subtitles

72 minutes

 Trailer:

Het waargebeurde verhaal van een onderzoeksjournalist – en toegegeven atheïst – die zijn vaardigheden toepast om het christelijk geloof van zijn vrouw te weerleggen … met levensveranderende resultaten.

 Lee Strobel is rechtbankverslaggever bij een grote krant, de Chicago Tribune. Hij weet uit ervaring dat overtuigend bewijsmateriaal lang niet altijd tot de juiste uitspraak leidt. Als atheïst is hij tot de conclusie gekomen dat de verhalen over Jezus fabeltjes zijn. Als zijn vrouw tot geloof komt, gaat hij op zoek naar de waarheid. Wat is er nu eigenlijk echt bekend over Jezus? Hij ondervraagt dertien top-wetenschappers met kennis van zaken. Onder hen zijn theologen, Nieuwtestamentici, een archeoloog, psycholoog en een medicus. In deze documentaire zet hij de feiten op een rijtje en laat hij de kijkers zelf een oordeel vormen, alsof zij zelf deel uitmaken van een rechtbankjury.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld – 72 min.